کاربرد باتری در خودرو و انواع آن

باتری در خودرو منبع تولید الکتریسیته میباشد، و جریان مورد نیاز مصرف کننده ها را تامین میکند. همچنین دینام نیز کارش تولید جریان است ولی دینام قدرتش را از موتور میگیرد، و اگر ما نیاز داشته باشیم در مواقعی که دینام جریانی تولید نمی‌کند مصرف کننده ها را به کار بیندازیم، از باتری استفاده می‌کنیم، زیرا نیروی باتری به صورت یک انرژی ذخیره شده می‌باشد. به ویژه برای راه اندازی موتور و به کار انداختن استارت ما از جریان باتری استفاده می‌کنیم. در ادامه مطلب به کاربرد باتری در خودرو و انواع آن پرداخته ایم.

تاریخچه باتری خودرو

جالب است بدانید که خودرو‌های از آنجایی که سیستم های برقی نداشتند، فاقد باتری بودند. و در این خودور‌ها عمل استارت به وسیله یک هندل انجام میشد. افزوده شدن سیستم های برقی به خودرو، توسط کمپانی‌های خودروسازی باعث شد به منبعی نیاز داشته باشند تا جریان لازم را تامین کند و به این ترتیب باتری به خودرو ها رفته رفته اضافه شد.

باتری های خودرو به چند دسته تقسیم میشوند؟

باتری های خودرو به دو دسته اتمی و اسیدی تقسیم میشوند.

  • باتری های اتمی: به نوعی از باتری ها میگویند که صفحات داخلش از ساخت، شارژ شده و به صورت دسته صفحه درآمده باشد و در نهایت مونتاژ شود.

به این باتری ها باتری سیلد نیز گفته میشود. باتری اتمی بر خلاف باور اکثر مردم الکترونیت دارد. اما به دلیل جنس خاص صفحات داخلش، نیاز به اب مقطر ندارد.

مزایای باتری های اتمی

  • اب مقطر استفاده نشده
  • امکان شارژ مجدد
  • نیاز به تعمیر و توجه کمتر نسبت به باتری اسیدی
  • داشتن قدرت استارت بیشتر نسبت به دیگر باتری
  • مقاومت بالا در برابر شارژ زیاد و همینطور دشارژ شدن
خرابی تسمه تایم
بخوانید

 

  • باتری های اسیدی: باتری های اسیدی، باتری‌هایی قدیمی‌تر و ارزان‌تری هستند که نیاز به نگهداری و شارژ دارند. باتری های اسیدی با داشتن شش درب که بالای آن قرار گرفته است، و قابلیت باز شدن دارند، به راحتی قابل تشخیص اند. در باتری‌های اسیدی شش فضا داریم که در تمام شش فضا تعدادی صفحه‌ های سربی مثبت و منفی وجود دارد که، میان صفحه های مثبت و منفی از محلولی به نام الکترولیت که از ۶۵ درصد آب و ۳۵ درصد اسید تشکیل شده است، پر می شود. در باتری های اسیدی جنس صفحات الکترولیت از سرب است. صفحه های هرفضا به واسطه اتصال دهنده ای به هم متصل می شوند. هر کدام از فضا‌ها حدود ۲ تا ۲.۲ ولت برق تولید می‌کنند که به‌همین خاطر باتری ها ۱۲ ولت خروجی برق دارند.

منبع: emdadkhodrourmia.ir

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس سریع